koji je bimmer postavio najbolje vrijeme, pretpostavljam 2002??![]()
U dobro je da onda nisam stao sa Marbom u ključeve, ipak bi me dobio.
Dobro je onda složen taj monstrum...![]()
baš i ne..mislim da je e60 imala najbolje vrijeme od svih bmw-a na race-u al nemoj me držat za riječOriginally Posted by bimmer
Mislim da ima problema sa kvacilom i jos kad stavi bolje slick gume mogao bi u vrh 14" probit!Mislim da je najbrzi bmw jucer bio nachipani 530d!To jos ni ja ne mogu vjerovat!![]()
The drift bitch!
xd prijatelju, xdOriginally Posted by bigblue
![]()
to je podsvijesni subaru zato tak dobro i ide![]()
Bili su dva 530 jedan slovenski i jedan hr!Mislim da je 530d imao bolje vrijeme!Sta se tice subaru moj je frend oprao jednu sa kadetom gsi!![]()
The drift bitch!
Originally Posted by bigblue
ali koju...sigurno ne sti...možda ovu neku sa 125ks..![]()
Dva dana prije rejsa u gorici sam se sjetio da bi mogao ići probat voziti 402 ravno.
Otišo na tavan po stare original serijske amortizere i skinuo coilovoere za driftanje jer su puno pretvdri.
![]()
Mislio sam voziti na TOYO T1-R 245/40/17" ali mi je Dodo posudio dvije TOYO R888 gume 235/45/17".![]()
Osim toga stavili smo plave ledice na zadnje kotače, aerodinamičke retrovizore i plave matice šarafa (olakšane).
I ništa, to je bio tjuning za drag
![]()
Dečki u dasteku provjeravaju pilu u petak.
I niš, oitšo na rejs, ujutro na treningu krenuo na zeleno, nisam pojma imao da se kreće na 3. žuto. napravio 14.7. Drugi trening napravio 14.3. sa startom na žuto. Taman za klasu 14.
Kretao sam sa dump cluch na 4500rpm, taman da mi padnu malo okretaji na 4000rpm kad mi turbina već fino puni. R888 gume su bile zbilja mrak i nije ih bilo potrebno grijati što sam tek poslije skužio. Na startu okenu 3-4 kruga i auto odlično ispali. Gume su bile napumpane na 1.3 bara.
Poslije kak smo naravno vozili na većer po mraku i hladnijem vremenu auto išao još malo bolje.
Pobijedio u dragovima Cupru 300hp + 100hp NOS,
Izgubio sam jedan drag od BMW-a e36 M3 jer mi je kvačilo klizilo, no on je tada probio klasu 2. put i bio diskvalificiran.
Pobijedio Mazdu MX3 V6 turbo, Clio Sport + nitro (pobijedio je bio dodu, pa sam ga ja sknuo za osvetu), Boki M5 + nitro koji je btw redlightao itd itd..
sve dok nisam trebo voziti protiv slovneskog BMW-a 535xd + chip. Ja mislio to je sad finale, odvrnuo boost mrvicu više, kad ono stavili me pored integralnog pšeničnog Yuga turbo, jer se nekom R5GTT razletio motor. Yuga sam uzeo za šalu i još malo usporio da ne probijem klasu, ali vraga. Eto me u klasi 13. sa babarogama i carevima. Naravno, pojeo me Nidal sa Golfom Rally + turbina.![]()
I sad stojim ja tamo na ciljnoj i gledam među kakva bijesna kola sam došao sa svojim drift autom. Ascona RWD, Fićo MR, Porsche 911 MR, Nidal Rally 4x4, Turbo Tipo 4x4, Hans Simca MR.... Sve neke bijesne drag pile i tak da mi na kraju nije bilo žao kaj sam popušio klasu 14 jer barem mogu reć da sam stisnuo auto pokazao koliko ide 1.8T kojeg sam sam slagao, radio i mapirao na valjcima u Dasteku. Baš sam bio ponosan na svoj rad i auto. :wub:
Svaki put kad sam se vraćao na novi drag, sa tribina je ekipa vrištala, skužio sam bio Markusa i hraweb ekipu, bila je i ekipa sa tun-e i mogu reć da taj osjećaj kad se vraćaš nazad sa pobjednicima, a fotići blicaju na sve strane je zbilja poseban.
Evo par slika iz boxeva
![]()
Drifter postao dragster.
![]()
Zanemarite drift battlescars
![]()
GReddy RS13 vs RX-8 GReddy Turbo
Eh, sad par činjenica i zaključaka sa ovog natjecanja.
![]()
Maksimalni boost jučer na stazi mi je bio 1.14 bara. Auto inače vozim na 0.85 bara, sa koliko sam i počeo race, a na 1bar sam probao voziti svega par puta. Za drift je 0.85bara sasvim dostatno. Maksimalan temperatura ispušnih plinova je bila 950°C.
![]()
G-terch PRO RR mi je izmjerio 5.1 sec do 100kmph i 13.4 najbolje vrijeme sa izaznom brzinom od 165kmph.
Nedavno sam bio mjerio masu vozila na vazi gdje mi je prazan auto kakav je bio jučer na dragu težio 1250kg
![]()
Na moju masu vozila od 1245 ispada da na kotačima imam 205.6kw na 6158rpma i 370.5Nm na vrlo niskih 3863 rpma.![]()
Zašto to sve pišem? Pa zato što...
205.6kw x 1.341 = 275.7 HP na kotačima što je indentično snazi koja je izmjerena u dasteku na dynou, 276hp.
Eto, sve u svemu sam jako zadovoljan svojim nastupom, kad pogledam da mi je auto među 10 nabržih na raceu i da sam bio brži od mnogih razvikanih drag pila.
O cijeni ćevapa od 40kn, čekanjima na race od po 6 sati, pa o tome da ti nitko ne kaže koje si vrijeme vozio (a to je poanta svega imho) osim dok ne ispadneš neću ni pričat, znate sve.
Ima nešto u tome trkanju na 402 ravno, a ko nije probo nek ne pametuje da je to samo ravno i lagano i sve samo ne jednostavno.
Hvala dodi na gumama, dečkima iz Dasteka i svima koji su navijali za mene.
NE SMETA MI RUŽNOČA I JEFTINA PLASTIKA
SVAKA ČAST!!!
MEĐU PRVIMA BITI U I DRAGU I U DRIFTU.............![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
evo ja bio danas, rogi je vozio predobro, 530xd isto tako , marbi je propalo kvacilo tak da nije ni nastupo danas, kolko sam vidio bega je spusio prvi race...
u biti bilo nam je dosadno kad su bmw-i odvozili pa smo se pokupili doma!
evo malo slika
najjaci auto na streetu![]()
ajkula sa s38 motorom![]()
325 kocka cabrio![]()
evo i zuce
![]()
Uklonjen nepodobni signature.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)