+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7

Thread: E46 318i,par pitanja

Default E46 318i,par pitanja

Kupio bih E46 318i '99. ili 2000. godinu.
    Jel postoje mane tog modela i tog motora? Na sto treba paziti prilikom kupnje ovog auta?
    Pricao sam jucer s vlasnikom E46 318i '99. i rekao je da mu trosi prosjecno 10 litara,to je otprilike istina? Koliko po gradu trosi? Vecinom cu po gradu se vozit.
    I... koliko bi stvarno puno km bilo za taj motor? Znam za jedan E46 318i sto se prodaje ali ima 190 000km a to mi je nekak hm... a lot obzirom na to da ja kupujem auto kojeg bi vozio par godina tj. napravio cca 60 000km.
    Jel 17" puno za taj motor,ili ovjes?

Hvala

Aj da malo izvučem ovu temu iz naftalina. Dakle, zanimaju me ista pitanja, s tim da me zanima E46 do 2001 godine, pa bi čak i uzeo facelift s kraja 2001, ako uleti kakav dobar.

Pa cuj... To da mu E46 318i trosi 10L mi je nekak malo cudno. Al to ti najvise ovisi o stilu voznje itd... Pripazi dal su mulde na svom mjestu i dal je sto farbano (lako se primjeti na suncu razlika u bojama), isto tako obrati pozornost i na zice koje spajaju svijetla u kakvom su stanju. Ako su krpane i ako primijetis da je nesto dirano, onda je najvjerojatnije bio unfall. Ako imas nekog znanca na PU, zamoli ga da ti provjeri reg. oznaku automobila kojeg zelis uzeti da ne bi bilo nismo znali. Moja preporuka je da uzmes, ako je moguce, 6estaka, naprimjer 325i. Puno bolji motor od 318i. Al ipak, ako si rekao da ces se vozit po gradu, neznam... A to sto auto ima 190.000km, to moze, a i nemora bit puno. Ovisi o vlasniku automobila, dal je redovito servisirao automobil u ovlastenom servisu ili nije...

Svakako prije kupnje otidji u ovlasteni BMW servis da ga spoje na racunalo i provjere greske koje je automobil zapisao u svoju memoriju... Ako gresaka ima jako puno, nemoj uzimat...

Itd... Itd...

Puno hvala na informacijama iceman. Odma u startu preskačem one aute koji se prodaju po sajmovima ili od dilera bez registracija... to su najveći mačci u vrećama. Po meni auto mora biti od vlasnika koji taj auto vozi, dakle ispravan i registriran. Ipak, nemojmo se puno zavaravati, 190000km nije malo, čak i ako je auto besprijekorno održavan. Ja bi uzeo neki sa max 130000-140000km. Nađe se dosta takvih. Kaj se motora tiće, definitivno ide 318. Meni čak nebi smetalo da je i 316, samo da je auto ko iz dućana izvana, a apoteka iznutra. Osobno, ne patim puno na šestake, al da je bolje, bolje je. 318i mi se čini definitivno kao najbolja mjera rege/osiguranja/održavanja/potrošnje, a auto stvarno fino ide. Još mu eventualno pod haubu ubacim gljivu i to je to po meni. Uglavnom, srećom imam susjeda koji radi u Tomiću, pa će on pomoć glede svega kaj će trebat pregledat prije kupnje.
    Inače, planirao sam uzimat e46 do 10k eura, ali vidim da se nađe tu i tamo i kakav facelift iz 2001 za cca 10000kn više. Iako priznajem da mi e46 ljepše izgleda prije redizajna, ali opet ovaj drugi je noviji, ali i to opet ne mora značit da je bolje održavan. Pa me zanima, da li se e46 facelift razlikuje još u nečem osim po dizajnu prednje maske i zadnjih štopova. Da li je u svaki facelift e46 318i ugrađivan onaj motor od 143ks?

Poštovanje! Evo mene u slatkim brigama! Stvarno se ne mogu odlučiti koji auto da uzemem. Dvojba je između srebrnog E46 318i 2000.godina i crnog E46 316i 2002. godina! Nekako me vuče ipak na 318i, ali facelift je ipak facelift! Ova dva auta su apoteka, nikad udareni. Neki od ova dva će se ubost do vikenda. Za koji bi se vi od ova dva odlučili?

pošto ni jedan ni drugi nejdu, ja bi uzeo facelifta posto je ljepsi 100 puta, a i mislim da imaju sličnu ks jel je 2002. 1.9
    Joy is spelled with an ///M

Pa da. 318i ima 118ks, a 316i 115KS. I ja bi jaču pilu, ali količina para mi je ograničena. Pa k vragu i sve, bolje mi je uzet E46 facelift 316i, nego neki 325I E36!
    -dakle, E46 facelift it is!

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)